21 Nisan 2017 Cuma

Akciğere iyi gelen bitkiler nelerdir?

Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.

Akciğer solunum sistemimizin oldukça önemli bir parçasıdır. Oksijen alıp bunu tüm hayati öneme sahip olan organlara dağıtmak onların görevidir. Akciğerler asıl olarak kendi kendini temizleyen bir organdır. Silia adı verilen tüylü dokular sayesinde, toksinler ve zararlı tüm oluşumlara karşı akciğerinizi korumaktadır. Öte yandan bazı doğal bitkiler ciğerlerinizi temizleyerek güçlenmesine yardımcı olabilirler. Akciğer hastalıkları genellikle nefes darlığı, bronşit spazmları, göğüste sıkışma hissi, hırıltı, öksürük gibi faktörlerle kendisini göstermektedir. Tamamen bitkisel ilaçlar bu hastalıklara karşı oldukça etkilidir daha rahat nefes almanıza yardımcı olmaktadır.

Zencefil: Gingerol adı verilen akciğerleri temizlemede oldukça etkisi olan güçlü bir antioksidandır. Akciğerde oluşan hırıltı ve mukus oluşumlarını ortadan kaldırır.

Okaliptüs: Okaliptüs bitkisinin yaprakları doğal bir antibiyotiktir. Uçucu yağlar bulundurur ve akciğer enfeksiyonlarıyla savaşır, kanı temizler ve damar tıkanıklıklarını ortadan kaldırır.

Ekinezya: Antiseptik özelliği sayesinde akciğer sağlığına karşı etkili bir bitkidir. Kronik bronşit, tüberküloz gibi akciğerle ilgili pek çok hastalığa karşı faydalıdır.

Sarımsak: Sarımsakta bulunan alisilin adı verilen madde sayesinde akciğerlerde oluşan mukusun temizlemesine ve grip, soğuk algınlığına karşı çok etkisi vardır.

Cayenne biberi: Üst solunum yolları hastalıklarına karşı kullanılmaktadır. Solunum yollarının zarar görmesini önler, akciğer iltihabını azaltır ve ciğerinizi güçlendirir.

Sığırkuyruğu bitkisi: Sığırkuyruğunun içerisinde bulunan saponinler, öksürüğü ortadan kaldırır ve çok etkili balgam sökücüdür.


Sarı kantaron: Bulundurduğu tanenler sayesinde ciğerlerinizde oluşan bakteri ve mikropları önlemede oldukça etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder