Acıağaç (Quassia amara):
Kabuklarında sarı benekler olup, kırmızı çiçek açan bu bitki sıcak ülkelerde yetişmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere bir ağaç fakat boyutu oldukca küçüktür. Bünyesinde kuasin adında acı bir madde bulundurur. Bunun yanı sıra rezin ve uçucu yağ içerir.
Acıağacın Faydaları:
Acıağacın iştah açıcı özelliği vardır. Bunun sebebi içerisinde bulundurduğu kuasin adlı maddenin yaptığı etkilerdir. Kuasin; tükürük salgısını canlandırıp midede ki bağırsakların canlanmasına sebebiyet verir. Etkili olarak kullanıldığı yerler sindirim sistemi ile alakalıdır. Mide başta olmak üzere karaciğer, bağırsak ve böbreklerin düzen içerisinde çalışmasına yardım eder.
Ayrıca böbrekler ve özellikle mide sancılarını kesebilme yetisi vardır. Haşereleri kaçırmak için kullanılabilir. Ayrıca kanamaları durdurur.
Acıağaç nasıl kullanılır?
Kabukları, odunu, kökü önce kurutulduktan sonra parçalanır ve ardından kaynatılarak kullanılır. Elde edilen su vücuda sürülür ise haşerelerden korunulabilir. Ayrıca ek bilgi olarak vermek istiyorum: Acı ağaç suyunun fazla tüketilmesi durumunda baş dönmesi, mide bulantısı ve kusmaya sebebiyet verebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder